Nylig åpnet Brygg & Bakst i Kynningsrudbygget på torvet i Halden, et koselig lunsjsted som skal lytte til befolkningen for å bli en suksess. Daglig leder hos gårdeier Kynningsrud Eiendom, Hilde Kynningsrud, er glad for igjen å ha en god lunsjrestaurant i bygget.
– Det er jo viktig for oss som gårdeier å fylle opp lokalene våre med gode aktører som kan heve hele opplevelsen av området her rundt torvet. Vi har fått tilbakemeldinger om at et godt lunsjtilbud og kveldstilbud i helgene er viktig både for handel og øvrige virksomheter her i nærheten, forteller Hilde.
Ferske bakevarer og rikt lunsjtilbud
Det bugner av ferske bakevarer i disken, og på kjøkkenet står kokken og disker opp deilige lunsjretter. Det er Espen Willard som har startet Brygg & Bakst sammen med kona, Anne-Berit. Han er baker og hun er konditor. Hilde er veldig fornøyd med de nye leietakerne.
– Vi gleder oss over at det er akkurat Espen og Anne-Berit som skal drive stedet. De har lang og god erfaring. De har drevet et bakeri i Tistedal som de nå har gjenåpnet, og herfra skal de levere et rikt utvalg av både kaker og bakst til kaffen. I tillegg serverer de blant annet en utsøkt italiensk pizza som jeg allerede har blitt glad i, sier Hilde.
Varm og kald lunsj
De har ikke noe fastsatt konsept, bortsett fra at de satser på lunsj. I tillegg til velkjente lunsjretter som salater, sandwicher og pizza, har de bakevarer.



– Vi sier at kokken møter bakeren. Så vi har brød, kanelboller, kardemommeknuter, vi har take-away, påsmurt foccacia, påsmurte croissanter og litt av hvert, sier han.
Viktig med tilbakemeldinger
– Det har vist seg at det ikke alltid er så lett å få ting til å gå i denne byen over lang tid, hva har dere tenkt å gjøre for å få til det?
– Jeg tror det er viktig å høre på tilbakemeldingene vi får. Vi må tørre å endre underveis. Vi må høre på hva folk sier, så vi ikke går oss fast i et mønster. Vi trenger ikke spikre alt så hardt, sier han.
Kveldsåpent
– Når jeg kommer til Halden synes jeg det er veldig mye stengt, har dere tenkt å være bedre enn andre på det området?
– Gøy at du sier akkurat det, fordi mye av grunnen til at vi åpner det her er at jeg hadde noen venner på besøk fra Sandefjord. Etter omvisning i det gamle fengslet skulle vi spise ute, men alt var jo stengt. Uka etterpå satt jeg på kontoret hos Hilde. Det er helt sant. Så vi skal ha åpent fra 10 til 17 i ukedagene og fra 10 til 23 på fredager og lørdager. Søndag er det stengt foreløpig.
Kynningsrud Eiendom forvalter og utvikler næringseiendom, blant annet Halden Brygge, der Brygg & Bakst har flyttet inn. Lokalene er nyoppusset og innbydende med et kafépreg som passer godt til det nye spisestedet.
Godt fornøyd
– Vi har jobbet en god stund med oppussing av lokalene og har hatt et godt samarbeid med vår nye leietaker gjennom hele prosessen, forteller Hilde.
– Interiørarkitektene Elisabeth Gran og Victoria Skauen har hjulpet oss med uttrykket og vi er kjempefornøyde! Håper haldenserne synes det samme som oss, sier hun.
Som eiendomsutvikler og gårdeier er Kynningsrud Eiendom opptatt av å legge så godt til rette som mulig for leietakerne.
– Vi engasjerer oss mye i såkalt skreddersøm. Vi gjør det vi kan for at leietakerne skal lykkes med sine drømmer og prosjekt, det er viktig for oss. Gleden er jo å være til nytte! For kundene våre, for miljøet, for samfunnet – og for hverandre, og da er det ekstra fint å ha fått Brygg & Bakst i hus.
