VÅRE KRANER HØYT OPPE I NORD!

Brua heter Hålogalandsbrua, ligger i Narvik kommune og er en del av E6. Med sine imponerende 1533 meter er dette Norges nest lengste hengebruspenn etter Hardangerbrua. I april og mai fikk Kynningsrud Nordic Crane jobben med å demontere de store byggekranene som er blitt brukt til å bygge brutårnene, som rager ikke mindre enn 179 meter opp i lufta. Imponerende dimensjoner.

Værforbehold
Selve brua har allerede vært ferdig en stund, men på grunn av at dette er et værhardt område og at uværet ofte kommer brått på vinterstid, måtte demonteringen vente til våren. Da er det mindre vær og værutviklingen er enklere å forutse.

Store høyder
Mobilkranen vi brukte, en 500 tonns Demag, måtte plasseres på brua hele 48 meter over havet og den jobbet i en høyde på 180 meter. For å lage ramper som kranen kunne rigges på ble det kjørt inn hele 300 kubikkmeter masse.

Tårnkranene var staget fast i tårnene og det øverste staget var ca. 115 meter over veibanen hvor Kynningsrud Nordic Cranes mobilkran stod. Etter hvert som tårnkranene «klatret nedover» demonterte vi stagene.

Våre dyktige kranførere Jørgen Kristiansen og Knut-Georg Sandvik jobbet med demonteringen i hele 14 dager, før de kunne avslutte en godt planlagt og gjennomført jobb en dag tidligere enn planlagt.