Gave til veldedig organisasjon 2023: NSP Aid

Selskapene i Kynningsrudgruppen i fellesskap med sine medarbeidere har som tradisjon å gi gave til et veldedig formål til jul. Siden 2011 har vi hatt stor glede av å samarbeide med North-South Partnership Aid (NSP Aid), og vi fortsetter samarbeidet inn i 2024, som et spleiselag mellom selskapene og medarbeiderne.

Det er imponerende hva organisasjonen har fått til med små midler gjennom 13 års drift. Den har gitt håp for barn der håpløshet rår. Årets «julegave» øremerkes barnelandsbyen Malaika Villages Kiserian utenfor Nairobi. Landsbyen ble åpnet i april i år, og Kynningsrud var representert ved Ivar og Laila Kynningsrud (se saken under).

Bidrar sammen

I Malaika Villages Kiserian bor det nå 48 foreldreløse barn fra slummen. De får mat, skole, og trygge hjem. Årets gave er med på å finansiere enda et nytt hus for flere barn i landsbyen. Som tidligere blir gaven derfor organisert som et spleiselag mellom bedriftene og deres ansatte, som gir sitt personlige bidrag. Vi er dypt imponert over jobben den lille organisasjonen NSP Aid gjør.

Det er en glede å kunne være til nytte for noen av dem som trenger det aller mest i verden.


Åpning av Malaika Villages Kiserian

For en festdag! 100 personer hadde jobbet på spreng med å få alt klart da barnelandsbyen med Kynningsrud Dining Hall og Kynningsrud Home ble åpnet. HAKUNA MATATA – jammen ble det feiring!

Norges ambassadør Gunnar Andreas Holm og høytstående kenyanske politikere var til stede ved åpningen av barnelandsbyen. Det var taler og dans, og barna i Malaika Villages Faraja og skolene i slummen underholdt med sang. Utrolig mange hadde jobbet hardt for å gjøre dette mulig, og det var fantastisk å få lov å være med på feiringen. Kynningsrud med medarbeiderne har sponset byggingen av spisesalsbygget «Kynningsrud Dining Hall», og bolighuset «Kynningsrud Home».

Hele nabolaget var invitert, og jo nærmere vi kom lunsj, jo flere strømmet til. Det må ha blitt servert mat til minst 500 mennesker. Kvinnene fra nabolaget hadde pyntet seg i fargerike kjoler, kangaer og smykker og ønsket oss velkommen på tradisjonelt vis med sang og dans.

Skole for 200 elever

I 2015 donerte Solveig Bye, datter av forfatter og billedkunstner Frithjof E. Bye fra Halden, en million kroner til NSP Aid øremerket skole for foreldreløse og vanskeligstilte barn i Kenya. Nå, syv år etter kunne vi åpne første byggetrinn av skolen, som er dimensjonert for 200 elever totalt. 48 elever er på plass og undervisningen starter 8. mai. Skolen består av klasserom, spisesal (donert av Kynningsrud AS med medarbeidere), datarom, sanitæranlegg, vanntårn/brønn og administrasjonsbygg.

Gir jenter utdanning

På området står også de åtte første husene i Malaika Villages Kiserian klare. Hvert skal huse åtte barn og en “mor” Her skal de få mat, klær og omsorg. Vi fikk møte syv av de åtte foreldreløse jentene mellom 10 og 12 år som endelig skal få skolegang og et trygt hjem i Kynningsrud Home. Utdanning gir disse jentene en sjanse i livet og er deres nøkkel til et godt og bedre liv. Jentene var spente og glade – tenk egen seng, eget skap, klær, skoleuniform og nok mat! De drømmer om å bli designer, lege og pilot.

Av Laila Kynningsrud